Tapifloor BV - Gaanderen

Tapijt Parade

Tapijt

Tapijt. Comfortabeler kan het niet.

Niets is namelijk zo zacht aan je voeten (en je oren!) en zo uitnodigend om languit op te liggen. Met een tijdschrift of lekker boek. Met de headset van je MP3 op.
Met een computerspelletje, barbiepop of blokkendoos. Of met elkaar, romantisch starend naar het houtvuur.

Tapijt is er in eindeloos veel tinten. Maar ook in verschillende kwaliteiten, materiaalsoorten, en... structuren. Een drietal veelgebruikte 'vaktermen' op het gebied van tapijtstructuur lichten we hier even toe. Omdat het voor u belangrijk is om te weten. Want een losse, hoge pool voelt niet alleen heel anders aan dan stevige, korte lussen, maar heeft ook een heel andere uitstraling.

Het verkoopteam van Tapifloor BV te Gaanderen vertelt u er graag meer over. Per slot van rekening heeft Tapifloor BV te Gaanderen niet alleen de vakkennis, maar ook alle stalen gewoon in huis!

Nooit spijt van tapijt!

Frise

De polen van een frisétapijt zijn wel gesneden, maar minder hoog en wat compacter dan die van een shaggy tapijt of karpet. Het tapijtgaren is in elkaar gedraaid, oftewel getwijnd. Wel is elke pool afzonderlijk van de andere te onderscheiden, waardoor de aanblik levendig blijft. Zijn de frisépolen wat hoger, dan wordt ook wel de benaming saxony gebruikt.

Boucle

Bij een bouclé tapijt spreken we niet van losse polen, maar van wat kortere polen in een lusvorm. Soms zijn de poollussen bewust niet even lang, maar van ongelijke hoogte, wat een wat onregelmatiger structuur oplevert. Zo'n 'hoog/laag structuur' kan ook nog eens verlevendigd worden door de toppen van de hogere lussen af te scheren (geschoren bouclé).

Shaggy

Het Engelse shaggy wordt ook wel gebruikt om er de ruwharige vacht van een hond mee te beschrijven. Maar het woord ruw moet u verder vooral vergeten, want bij shaggy gaat het juist om een zeer zacht, los en hoogpolig tapijt. Een tikje warrig, speels en lekker nonchalant. Uitnodigend. En vooral levendig, omdat loop en lichtinval voor telkens weer andere effecten zorgen.

Hieronder treft u een lijst aan met leveranciers van ons tapijt assortiment. U kunt op een desbetreffende leverancier klikken om hun website te bezoeken. Heeft u vragen over een desbetreffende leverancier neem dan contact met ons op.